1. MEMORIJAL PAVIĆ-KRAKER

Kao što smo najavljivali, povodom 600. broja Feniksa, raspisujemo natječaj za sastavljače skandinavki i rebusa. Ujedno bit će to i uspomena na dva naša velika autora, najboljeg riječkog križaljkaša Klaudija Pavića "Queena" i "kralja rebusa" Nedeljka Krakera koji su od prvog broja bili suradnici Feniksa.

 1. MEMORIJAL PAVIĆ-KRAKER

  Natječaj se sastoji od dviju povezanih disciplina (rebus + skandinavka), poput onih koje redovno objavljujemo na 46. i 47. stranici. Dakle, prvo treba smisliti običan rebus slobodne forme i bez ikakvog zadatka osim da već nije negdje objavljen. Potom treba sastaviti skandinavku na standardni lik, 15x18 (uključena opisna polja) s potrebnim izrezom za rebus 8x5 u bilo kojem kutu, u koju valja uvrstiti rješenje rebusa.
  Svaki sudionik može poslati najviše tri rada, a mogući su i parovi: rebusaš i križaljkaš!
Rebusi ne moraju biti čisti (dozvoljena slova), a križaljke treba sastavljati prema važećim feniksovskim pravilima i ne treba ih opisivati (osim, naravno, nepoznatih pojmova).
  Radove treba potpisati punim imenom i prezimenom i poslati ih najkasnije do 31. ožujka na adresu: Feniks (natječaj), Zvonimirova 20/A, 51000 Rijeka ili na naš e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
 Vaše umotvorine ocijenjivat će žiri naših urednika: Kvalić, Jandragić, Ivankov, Ricijaš i Galogaža. Rezultate ćemo objaviti u travnju (607. broj).
 Prvoj trojci pripast će novčane nagrade (1000, 500 i 300 kuna).
Svi ispravni radovi bit će objavljeni i honorirani sa sto kunića. Želimo vam puno sreće!

Područje rada / Mi volimo ...

Chart

  • Križaljake
  • Skandinavke
  • Osmosmjerke
  • Sudoku
  • Logika

Login